52657
Book
In basket
Surówki / wyb. i oprac. Iwona Czarkowska. - Bielsko-Biała : Dragon, cop. 2011. - 48 s. : il. kolor. ; 21 cm.
(Dobra Kuchnia)
Surówki dostarczają organizmowi solidnej dawki witamin i minerałów. Zawierają również substancje, które zwalczają wolne rodniki oraz chronią nas przed miażdżycą i chorobami nowotworowymi. Surowe warzywa i owoce regulują ponadto wchłanianie z pożywienia żelaza oraz złego cholesterolu. Do surówek należy wybierać tylko świeże produkty bez substancji chemicznych takich jak metale ciężkie czy pestycydy. Pełen koszyk zdrowych warzyw nie gwarantuje jednak, że surówka będzie pyszna. Aby osiągnąć efekt, który zadowoli najwybredniejsze podniebienie, warto wiedzieć, jak należy dobierać składniki. Kwaśne owoce i warzywa łączy się z niekwaśnymi, mdłe z ostrymi i aromatycznymi, bezbarwne z kolorowymi, mniej soczyste z zawierającymi dużo soku. Dzięki temu poprawimy nie tylko smak naszej surówki, ale również jej wygląd. Surówki to propozycja dla osób, które chcą tworzyć nowe kompozycje smakowe na swoich talerzach.
Availability:
Wyp. Zduny
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
General note
U góry s. tyt. i okł.: Pokaż się z dobrej kuchni.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again